sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Putini stiu


Poate ar fi mai bine sa purtam in fiecare zi o umbrela invizibila pe care sa o afisam mandri de ciudatenia bratelor noastre suspendate deasupra capetelor. Umbrelele, de toate formele si marimile, texturile si imprimeurile inventate si neinventate vreodata, sunt cunoscute publicului larg drept eficace instrumente aparatoare de ploaie. Cu toate acestea, putini stiu de cea mai importanta calitate a lor care le-a propulsat in bratele notorietatii: INVIZIBILITATEA! Daca iti doresti cu adevarat, umbrela ta poate deveni invizibila cu o clipire de ochi, si doar atunci ea capata un potential nebanuit: te apara de stropii mari de vorbe grele, de rafalele aspre ale indiferentei sau de imaginea innorata a grimaselor matinale. O credeti sau nu, umbrelele invizibile pot opri chiar grindina ironiei si lapovita ipocriziei! De aceea obisnuiam sa nu las niciodata acasa vechea umbrela albastra(sa nu va imaginati ca in lumea umbrelelor invizibile culorile nu conteaza), dar odata cu sosirea anotimpului cald am uitat chiar si de existenta ei, ca sa nu mai vorbesc de puterile magice, iar acum, cand stirile meteorologice prevestesc doar mase nervoase de aer, ma pot baza pe o noua si mult mai rezistenta garda de corp, de data asta rosie ca focul, sa-mi surada norocul.:)

3 comentarii:

  1. Asa mi-ar placea si mie sa am umbrela mereu cu mine si sa ma ascund in spatele ei, linistita, ca si cum niciun baobab nu ar creste pe planeta mea. Si sunt convinsa ca daca eu nu le-as da crezare, ei nici nu ar creste, caci daca nu -mar putea necaji, ce rol ar mai avea?

    Cred ca mi-ar placea sa am o umbrela verde, sa ma camuflez in iarba cu ea, sau una albastra cu alb, sa nu ma recunoasca nimeni atunci cand sunt cu capul prin nori.

    Mintea noastra este un instrument atat de puternic si atat de subestimat! Mintea poate crea umbrele-scut. Cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie-mi plac mai mult copiii care savureaza degustand pofticiosi fiecare picatura datatoare de viata:)
    Dar e mai "fancy" cu umbrelute si intr-adevar mai practic:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa cum spuneam...imi place stilul tau...Ah si este un premiu pt tine pe blogul meu... :)

    RăspundețiȘtergere